NATUURPARKEN


Parc naturel del Cap de Creus

Noord-Costa Brava ligt in de buurt van geolocaties van meer dan 450 miljoen mensen die in 1984 in de natuur zijn en natuurlijk beschermd zijn. Avarca els municipis: El Port de la Selva, La Selva de Mar, Llançà, Cadaqués, Palau-saverdera, Pau, Roses i Vilajuïga. Forma un litoral extremadament abrupte, d'aigües profundes, amb abundants illots, altíssims penya-segats, escollís de roques descarnades per l´ erosió i els vents, prats i boscos a l 'interior, i amagades cales d'aigües transparents, sovint només accessibles des del mar.

Parc naturel de Aiguamolls d'Emporda

Els Aiguamolls de l'Empordà constitueixen el conjunt marjalenc més important de Catalunya, després del Delta de l'Ebre.De feitelijke bescherming van de rest van de natuur is een antigament ocupava tot een bad van Roses, op het natuurpark Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Parc naturel de l'Albera

De Serra de l'Albera is een van de belangrijkste concentraties van megalithische monumenten in Catalunya (110 dólmens, 19 menhirs, 7 cists i a neolític poblate). També gaudeix van een ric patrimoni uit de Romeinse kunst vormde kleine esglésies, parròquies i monestirs. Het monument is opmerkelijk als het antieke monument van de Sant Quirze de Colera, del segle X. Dins del paratge natural destaquen les blijft dels castells dels segles XIV-XV: el castell de Rocabertí, el castell de Requesens i el castell de Canadal.

Parc naturel des Illes Medes (l'Estartit)

De Illes Medes vormen een arxipèlag, gelegen op 900 m van l'Estartit, de platja de Torroella de Montgrí, en is een van de meest illustere litoral de Catalunya. Nest van piraterij tijdens de middeleeuwen en later de militaire gevangenis, zijn vooral beroemd om de rijkdom van de bodem rijk aan vissen en onderwaterfotografie. De terrestrische fauna van de opmerkelijke és també molt, sobretot per la colònia de gavians argentats, een van de belangrijkste més van de westelijke Mediterrani, ongeveer 7.000 parellen. De Medes-eilanden zijn uitgeroepen tot beschermd gebied.